Palveluvalikoima

Palveluvalikoima on laaja - mikä on oma tarpeesi?

Verkkosivut

Jos tarvitset edullisen perusverkkosivuston, jota voit tarvittaessa itse päivittää, voin auttaa Google Sitesin käyttöönotossa. Google Sites on Google-tilin omistajille ilmainen sisällönhallinta- ja verkkosivuston julkaisujärjestelmä. Kun Google Sites on ilmainen sisällönhallintajärjestelmä (CMS = Content Management System), on sillä tietenkin rajoituksensa. Google Sitestä puuttuu esim monikielituki, mutta sen voimme kiertää esim. kuten tällä sivustolla. Suuri etu on se että Google Site on responsiivinen eli sivut mukautuvat automaattisesti eri näytöille, eli toimivat hyvin myös mobiili-laitteilla, ja koko järjestelmä kehittyy jatkuvasti. Uusia ominaisuuksia ja monipuolisuuksia julkaistaan useita kertoja vuodessa.

Jos haluat Googlesivustollesi oman domainin (www.firma.fi) voin tarjota edullisesti DNS-palveluita Googlesivustollesi. Ottamalla käyttöön Google for businesses (sekin maksuton) saat paremman näkyvyyden Googlessa ja vielä enemmän pilvipalveluita käyttöösi.

Järkevät ja edulliset ITC-ratkaisut

Pienyritykset ja yhdistykset käyttävät ilmaisia (open source - avoin lähdekoodi) ohjelmia ja pilvipalveluita hyvin niukasti. Tarjoan apua niiden käyttöönotossa ja edullisia tukipalveluita sekä avoimen lähdekoodin ohjelmistoille että pilvipalveluille. Monella taholla tätä kutsutaan toiminnan digitalisoinniksi.

Digitalisointi

Edulliset ratkaisut pienyrittäjälle ja yhdistyksille.

  • Onko jonkun edellisen sihteerin mapit "luultavasti jossakin"?

  • Onko organisaatiossa paperikasoja ja mappimetrejä joita kukaan ei kuitenkaan lue?

  • Lähettättekö organisaatiossanne sähköpostiliitteenä eri versioista samasta dokumentista kunnes kukaan ei tiedä kenellä on se ajankohtainen versio?

Säilytä ja käytä dokumentointisi pilvipalvelussa ja pidä organisaatiosi dokumentit aina kaikkien osapuolten käytettävissä (hakutoiminnolla) ja päivitettynä huolimatta siitä tarkastatko dokumentointia tietokoneella, tabletilla tai jopa kännykälläsi.

Tietokoneen hankinta, käyttöönotto ja "siivous"

Jos epäröit tietokoneen hankinnassa ja käyttöönotossa, voin auttaa. Riippuen käyttötarkoituksestasi etsimme edullisimman mutta riittävän tehokkaan laitteen juuri sinulle. Autan tarvittaessa tietojen, ohjelmistojen ja käyttäjätilien siirrossa uuteen koneeseen.

Tietokone vaatii myös huoltoa ja säännöllistä siivousta, aivan kuten autosi tai kotisi. Ilman palvelua ja siivousta tietokoneesi takkuilee yhä enemmän, käynnistyy hitaasti ja tilttailee. Ota yhteyttä ennenkuin se jäätyy kokonaan, tai ei suostu enää käynnistymään.

Pihapalvelu

Tänä päivänä on vaikea taivutella timpuria tekemään pieniä parannuksia talossa ja tontilla. Esimerkiksi uudet raput, terassi tai vaja on kiireiselle timpurille liian pieni tehtävä. Kun kysyntää on - on järkevämpää ottaa vastaan suurempia projektikokonaisuuksia. En ole koulutettu timpuri, mutta olen pystyttänyt muutamia pienrakennuksia ja korjannut vanhaa.

Puiden kaato ja poiskuljettaminen (kunhan niiden kaataminen ei ole riskialueella - esim. puu nojailee ilmasähköjohtoon). Raivaan myös pois tuulen kaatamat puut - jäljelle jää vain siisti risukasa.

Projektinhallinta

Monen vuoden ja projektin kokemuksella IT-, verkko-, ja media-alalta voin tarjota projektinhallinta ja -hallinnointipalveluita mainittujen alojen saralta.

Jos et itse ehti muuta kuin asettaa päämäärän ja karkeat raamit, niin minä hoidan loput.

Uutta elämää vanhalle tietokoneellesi

Olet hankkinut uuden tietokoneen ja siirtänyt vanhasta koneesta kaikki tärkeät työt uuteen laitteeseen. Mitä teet vanhalle Windows-koneellesi? Voin puolestasi tyhjentää kaiken pois ja asentaa siihen joku sopiva Linux-versio (esim. Lubuntu tai Mint), tai miksi ei jopa jokin Chromium OS-versio kuten esim Neverware tai Wayne OS.

Nämä distrot toimivat sujuvasti myös vanhalla raudalla. Uudistuneella tietokoneellasi voit jatkossakin lukea sähköpostisi, surffailla netissä, kuunnella Spotifyta ja työskennellä pilvipalveluissa .

Käännöstyöt

Jos sinulla on tekstejä/verkkosivuja, joita pitäisi kääntää toiselle kielelle, voin keventää työtaakkaasi. Käännän tekstejä kielillä ruotsi - suomi - englanti. En ole certifioitu kääntäjä, mutta luon ymmärrettäviä käännöksiä ilman kirjoitusvirheitä.

Avoimen lähdekoodin ohjelmistojen käyttöönotto ja tuki

Vaikka käytät Microsoftin Windows käyttöjärjestelmää, ei ole pakko käyttää muita Microsoftin ohjelmia. Voin auttaa sinua siirtyä vastaaviin ilmaisversioihin. Esimerkiksi:

...mainitakseni muutaman

Mediamuunnokset

Suoritan pienimuotoisia mediakonvertointitöitä käsityönä.

Video

Onko sinulla arvokkaita muistoja vanhalla VHS videokasetilla, HI8-kasetilla, DV-kasetilla tai (mini-)DVD-levyllä, mutta soitin ei enää toimi. Minulla on toimiva laitteita ja voin siirtää videosi muistitikulle haluttussa tiedostomuodossa (normaalisti MP4). Muistitikkuja on helppo monistaa ja antaa ystäville tai ladata YouTube-tilillesi tai vastaavaan pilvipalveluun. Joissakin tapauksissa kuvan- ja äänen laatua on mahdollista jopa hiukan parantaa.

Ääni

Onko sinulla tärkeä äänite C-kasetilla, mutta toimivia kasettisoitin puuttuu. Minulla on soitin ja voin siirtää äänitteesi MP3-tiedostomuodossa muistitikulle. Jos nauha on vaurioitunut on mahdollista suodattaa määrätyt häiriöt pois ilman että äänen laatu kärsii mainittavasti.

Kuva

Voin skannata vanhoja paperivalokuvia ja parantaa kuvanlaatua pienissä määrin ja määrätyissä tapauksissa. Oikealla värikorjattu ja parannettu versio skannatusta paperivärikuvasta. Alkuperäiskuva näkyy myös.

Suuria määria diakuvia kannattaa skannata muualla, mutta suoritan raaka-skannattujen diojen värikorjaustyöt edullisesti. Voin myös "värittää" vanhoja mustavalkoisia kuvia.

Mediakonvertering

Paperivalokuvan skannaus ja digitaalinen parannus

Palvelutakuu

Kaikki työt suoritetaan takuulla.

Raportoidut käännösvirheet ja mediakonvertointierehdykset korjataan ilman lisäkustannuksia jopa 3 kuukautta toimituksen jälkeen.

Myös (uudelleen)asennus- ja asetusviat korjataan 3 kuukautta toimituksen jälkeen - ei koske rautapuolen ongelmia.

Ota yhteyttä!