Tjänster

Serviceutbudet är mångsidigt - vilket är ditt behov?

Webbsidor

Om du behöver enkla och förmånliga webbsidor som du själv vill kunna uppdatera vid behov, så kan jag hjälpa dig att komma igång med Google Sites. Google Sites är gratis för alla som har ett Google konto. Eftersom Google Sites en gratis plattform för upprätthålla webbsidor (CMS = Content Management System), så har det givetvis sina begränsningar.

Google Sites har exempelvis inget direkt flerspråksstöd men det kan vi kringgå genom att ha olika språk som huvudrubrik såsom på detta webbställe. En fördel är att Google Sites är responsiva, dvs. anpassar sig till mindre skärmar = fungerar också i mobila apparater.

Om du vill din Google Site bakom ett eget domän (www.firma.fi) så kan jag erbjuda förmånlig DNS-tjänst till din Google Site. Genom att ta i bruk Google for businesses (även det är gratis) får du bättre synlighet på Google och ännu mera molntjänster till ditt förfogande.

Kolla referenser

Vettiga och förmånliga ITC-lösningar

Mindre företag och föreningar utnyttjar gratis (open source - öppen källkod) programvara och gratis molntjänster i mycket blygsam utsträckning. Jag erbjuder hjälp med att ta dessa i bruk och förmånligt användarstöd för både open source programvara och molntjänster. I många sammanhang kallas detta för digitalisering av verksamheten.

Digitalisering

Förmånliga lösningar för små företag och föreningar.

  • Har någon sekreterares mapp "försvunnit"?

  • Finns det i organisationen pappershögar och mappmetrar som ingen nånsin ändå läser?

  • Mejlar ni olika versioner av samma dokument omkring i organisationen tills ingen vet vem som har den aktuella(ste) versionen?

Förvara och använd all dokumentation i molnet och ha organisationens dokumentation ständigt uppdaterad och tillgänglig (med sökfunktion) och ta del av materialet i datorn, tabletten och mobilen.

Anskaffning, installation och "städning" av dator

Om du har besvär med att skaffa och ta i bruk en ny dator hjälper jag med råd och dåd. Beroende på vad du vill göra med din dator kan vi hitta den lämpligaste datorn just för dig. En dator behöver också regelbundens service och storstädning precis som din bil och ditt hem. Utan service och städning blir din dator med tiden trög och råddig. Tag kontakt innan den helt stannar eller vägrar starta.

Stugservice

Det kan vara svårt att få tag på en timmerman för småjobb, såsom att reparerar eller bygga en trappa eller spång på gården. Ett litet skjul är inte så stort projekt att det skulle intressera en proffessionell timmerman. Jag är inte proffesionell timmerman, men har reparerat och byggt ett och annat skjul, terrass och trappa.

Fällning av mindre (eller omkullblåsta) träd, som inte utgör någon allvarlig risk vid fällning eller röjning kan jag också ta hand om.

Kolla referenser!

Projektadministration

Med flerårig erfarenhet av åtskilliga IT-, web-, och Mediaprojekt samt föreningsverksamhet, kan jag erbjuda projektlednings- och projektadministrationstjänster inom nämnda områden.

Ifall du inte hinner själv annat än bestämma målsättningen och dra upp riktlinjer så fixar jag resten.

Kolla ett webbprojekt som jag administrerat.

Nytt liv för din gamla dator

Du har skaffat en ny dator och tömt den gamla på allt väsentligt eget arbete. Vad skall du nu göra med den gamla windows-datorn? Jag kan tömma den helt och installera någon lämplig lätt Linux-distribution (t.ex Lubuntu eller Mint) på den eller varför inte en gratis Chromium OS-version som t.ex. Neverware eller Wayne OS. .

De fungerar snabbt även på lite äldre datorer. Efter det kan du fortfarande läsa din mail, surfa på nätet och arbeta i molnet med din nygamla dator.

Översättningstjänster

Om du har texter/webbsidor som borde översättas, så kan jag avbelasta dig. Jag översätter texter mellan svenska - finska - engelska. Jag är inte certifierad översättare, men åstadkommer läsbar och förståelig text utan skrivfel.

Stöd för öppen källkods programvara

Utöver Windows behöver de flesta inte betala för programvara eller använda Microsofts programvara överhuvudtaget. Jag kan hjälpa till med digitalisering av föreningar och små företag med att övergå från

  • Microsoft Office → Google Docs

  • Microsoft Mail, Hotmail → GMail

  • Microsoft Photo → IrfanView, ett snabbare och mångsidigare alternativ att hantera foton på din egen dator.

  • Google Photos för att säkerhetskopiera, administrera och dela foton

  • Windows Media Player → VLC Media Player, ett snabbare och mångsidigare alternativ

...för att nämna några

Mediakonvertering

Jag utför mediakonverteringsarbeten i liten skala som handarbete

Video

Har du en gammal VHS videokassett, Hi8 kasett DV-kasett eller (mini-)DVD-skiva, men inte längre någon spelare för att spela upp dessa. Jag har och kan överföra din video till valbart digitalt format på en minnespinne. Minnespinnar är enkla att kopiera och ge till vänner och släktingar eller ladda upp på YouTube. Bild- och ljudkvaliteten kan i vissa fall t.o.m förbättras en smula.

Ljud

Har du någon viktigt inbandning på en C-kassett, men ingen fungerande kassettspelare kvar. Jag har en kassettspelare och kan överföra din inspelning till MP3-format på en minnespinne. Ifall bandet har skruttats eller skadats på annat sätt kan mindre ljudstörningar filtreras bort utan att övrigt ljud lider nämnvärt.

Bild

Jag kan scanna gamla pappersfoton och förbättra bildkvalitén där det är möjligt. Till höger ett färgkorrigerad och förbättrad version av ett inscannat gammalt färgfoto. Originalinscanningen infälld. Jag kan också "färga" gamla svartvita foton.

Mediakonvertering

Förbättring av gamla foton

Servicegaranti

Alla arbeten utförs med garanti.

Översättningsfel och mediakonverteringsmisstag korrigeras upp till 3 månader efter leverans av arbetet

Problem med inställningar och (om)installationer löses upp till 3 månader efter leverans - gäller inte hårdvaruproblem.

Kolla in några referenser eller Tag kontakt!